Shared hosting

Shared hosting 1024 655 Karin de Wit Design

Shared hosting

Er bestaan diverse soorten hosting, waarvan shared hosting veruit het meest populair is.

Blog

Wat is shared hosting?

Shared hosting is de goedkoopste manier om een website te hosten en daarom de meest gebruikte optie.

Shared hosting, ofwel gedeelde webhosting, is een type webhosting waarbij meerdere websites worden gehost op dezelfde server en dezelfde resources delen, zoals de processor, het geheugen en de bandbreedte.

Dit maakt het kosteneffectief voor website-eigenaren die geen volledige server nodig hebben voor hun website en geen technische kennis hebben om zelf een server te beheren. De webhostingprovider beheert de server en biedt technische ondersteuning, terwijl de gebruikers toegang hebben tot een controlepaneel om hun website te beheren en te uploaden.

server

Waar moet u met Shared hosting op letten?

Bij het kiezen van een shared hostingprovider is het belangrijk om op een aantal zaken te letten om ervoor te zorgen dat u de beste service krijgt voor uw website. Hier zijn een aantal belangrijke aandachtspunten:

 • Serverdichtheid: Bij het kiezen van een hostingprovider is het van belang om te letten op de serverdichtheid, oftewel hoeveel andere websites er op dezelfde server staan als uw website. Wanneer de serverdichtheid hoog is, moet de server meer websites ondersteunen, wat kan resulteren in een trage website en slechtere prestaties. Het is verstandig om een hostingprovider te kiezen die niet teveel websites op een server heeft staan.
 • Beveiliging: Aangezien u de server deelt met andere websites, is het belangrijk dat de hostingprovider beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om uw website te beschermen tegen malware en andere beveiligingsrisico’s. Zorg ervoor dat de hostingprovider regelmatig updates uitvoert en back-ups maakt van de website.
 • Bandbreedte: De hoeveelheid bandbreedte die beschikbaar is voor uw website kan van invloed zijn op de snelheid en prestaties van uw website. Controleer daarom of de hostingprovider voldoende bandbreedte biedt voor het aantal verwachte bezoekers van uw website.
 • Klantenondersteuning: Kies een hostingprovider die goede klantenondersteuning biedt, zodat u altijd snel geholpen wordt bij problemen of vragen. Kijk naar de beschikbaarheid van de klantenservice, de responstijd en de kwaliteit van de ondersteuning.
 • Kosten: Shared hosting is meestal de goedkoopste optie voor hosting, maar de prijzen kunnen variëren tussen hostingproviders. Vergelijk de kosten van verschillende hostingproviders en zorg ervoor dat u waar krijgt voor uw geld.

Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u een hostingprovider kiezen die de beste service biedt passend bij uw wensen.

Welke hostingtypes zijn er?

Er zijn verschillende soorten hosting beschikbaar, waaronder shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting, dedicated server hosting en managed hosting. Shared hosting is vaak de eerste keuze van veel hosting providers vanwege de betaalbaarheid. Maar er zijn ook andere opties beschikbaar die misschien beter passen bij uw specifieke behoeften.

De meest gangbare soorten webhosting:

 • Shared hosting: hierbij deelt u een server met andere websites. Het is een goedkope optie, maar de prestaties kunnen worden beïnvloed door het aantal andere websites op dezelfde server.
 • VPS hosting: hierbij huurt u een virtuele server die u volledig zelf kunt beheren. U deelt de fysieke server weliswaar met andere klanten, maar elk account heeft zijn eigen toegewezen middelen en serverbronnen.
 • Dedicated hosting: hierbij huurt u een volledige fysieke server die volledig aan uw website is gewijd. Dit biedt maximale prestaties en flexibiliteit, maar het is ook de duurste optie.
 • Cloud hosting: hierbij worden uw websitebestanden gehost op meerdere servers die samenwerken als een enkel systeem. Dit biedt hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid, maar kan duurder zijn dan andere opties.
 • WordPress hosting*: dit is een specifiek type hosting dat is geoptimaliseerd voor WordPress-websites. Het biedt vaak functies zoals automatische updates en beveiligingsmaatregelen die zijn afgestemd op WordPress.
 • Reseller hosting: dit is een vorm van hosting waarbij u uw eigen hostingbedrijf kunt starten en hostingaccounts kunt verkopen aan klanten. U huurt een reseller-account bij een hostingprovider en kunt vervolgens u eigen hostingpakketten samenstellen en verkopen aan klanten.

*Wat is WordPress hosting precies?

WordPress hosting is een specifieke vorm van webhosting die geoptimaliseerd is voor het gebruik van WordPress, het meest populaire contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld. In tegenstelling tot normale shared hosting, waarbij verschillende websites op dezelfde server worden gehost, is WordPress hosting speciaal ontworpen om de prestaties van WordPress websites te optimaliseren.

Er zijn verschillende soorten WordPress hosting beschikbaar, waaronder shared WordPress hosting, VPS WordPress hosting en managed WordPress hosting. Shared WordPress hosting is de meest betaalbare optie en geschikt voor kleinere websites met minder verkeer. VPS WordPress hosting is beter geschikt voor websites met meer verkeer en biedt meer controle over de server. Managed WordPress hosting biedt de hoogste prestaties en betrouwbaarheid en is bedoeld voor grotere en complexere websites.

Als u op zoek bent naar WordPress hosting, is het belangrijk om te kijken naar de functies en specificaties die worden aangeboden door verschillende hosting providers. Sommige providers bieden extra WordPress-ondersteuning en beveiliging, terwijl andere providers zich richten op hoge prestaties en snelheid. Het is ook belangrijk om de prijzen te vergelijken en reviews van andere gebruikers te lezen voordat u een keuze maakt.

De beste shared hostingproviders in Nederland

De 2 beste shared webhosting services in één oogopslag.

Cloud86

Cloud86 is een Nederlandse webhostingprovider die zich richt op het aanbieden van snelle, betrouwbare en veilige hostingdiensten. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare hostingprovider met een uitstekende klantenservice.

Cloud86 biedt verschillende soorten hostingdiensten aan, waaronder shared hosting, VPS hosting, managed hosting en dedicated servers. Daarnaast biedt het ook domeinregistratie en SSL-certificaten aan. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologieën en hardware om de prestaties en veiligheid van de hostingdiensten te optimaliseren.

Cloud86

Wat Cloud86 onderscheidt van andere hostingproviders is hun persoonlijke benadering van klantenservice. Het team van Cloud86 staat bekend om hun snelle en effectieve reacties op vragen en problemen van klanten, en ze bieden ook proactief advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat hun klanten de best mogelijke hostingervaring hebben.

Al met al is Cloud86 een betrouwbare en professionele hostingprovider die zich richt op het leveren van uitstekende prestaties, veiligheid en klantenservice.

Cloud86 voordelen:

 • Hosting vanaf €1,95 per maand, dit is inclusief 40% korting (februari 2023)
 • Supersnelle servers
 • Nederlandse webhosting
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Automatisch dagelijkse back-ups
 • Gratis SSL certificaten
 • Meerdere websites per pakket

Siteground

SiteGround is een webhostingbedrijf dat in 2004 is opgericht in Bulgarije. Tegenwoordig heeft het bedrijf kantoren in meerdere landen en bedient het meer dan 2 miljoen domeinen wereldwijd. SiteGround biedt verschillende soorten hosting aan, waaronder shared hosting, managed WordPress hosting, WooCommerce hosting, cloud hosting en dedicated servers.

SiteGround staat bekend om zijn snelle laadtijden, hoge uptime, uitstekende klantenservice en gebruiksvriendelijke interface. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologieën zoals SSD-schijven, NGINX-servertechnologie en de nieuwste PHP-versies om de prestaties van websites te optimaliseren. SiteGround biedt ook extra functies zoals gratis SSL-certificaten, automatische dagelijkse back-ups en gratis CDN-integratie.

Siteground

SiteGround heeft verschillende prijspakketten voor shared hosting, afhankelijk van de behoeften van de klant. Het bedrijf biedt ook een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor al zijn diensten. SiteGround wordt beschouwd als een betrouwbare webhost met een goede reputatie in de branche.

Siteground voordelen:

 • Hosting vanaf €2,99 per maand, dit is inclusief korting (februari 2023)
 • 24/7 klantenservice (live chat, mail, telefoon, Engelstalig)
 • Onbeperkte hoeveelheid bandbreedte
 • Gratis E-mail hosting
 • Automatisch dagelijkse back-ups
 • Gratis SSL en Cloudflare CDN integratie
 • Gratis website verhuissoftware