<empty>
Logo  
<empty>

WYSIWYG

<empty>
<empty>
WordPress werkbalk
 
<empty>
 
 
Afbeelding toevoegen
Video toevoegen
Audio toevoegen
Media toevoegen
Bold, vette tekst
Italic, schuingedrukte tekst
Tekst doorhalen
Opsommingstekens
Genummerde lijst
Blockquote
U typt de tekst, vervolgens selecteert u deze. Klik op 'blockquote' en u heeft een blok tekst. Vervolgens besluit u dat dit ‘block’ speciale aandacht nodig heeft. Per thema kan dit wijzigen. Sommige thema’s tonen hun block tussen ‘omgekeerde aanhalingstekens’, andere voegen een achtergrondkleur toe. Meestal wordt het block vertoond met een inspringing naar rechts. Samengevat: Een blockquote is een stuk tekst wat als één blok getoond wordt. U schakelt dit uit door nogmaals op de blockquote knop te klikken.
Tekst en/of afbeelding links uitlijnen
Tekst en/of afbeelding centreren
Tekst en/of afbeelding rechts uitlijnen
Een koppeling/link invoegen of bewerken (wijzigen)
arrow
selecteer een stuk tekst waarmee u wilt linken
arrow
klik op de linker afbeelding, de 'link' knop
arrow
Het volgende popup venster wordt zichtbaar.
linkenf
arrow
Koppelings-URL voorbeelden: http://mijnwebsite.nl/pagina.html http://mijnwebsite.nl/pagina.html#specifiekonderdeel
arrow
Selecteer bij ‘Doel’ de gewenste optie: 'koppeling openen in hetzelfde venster', betekent dat uw pagina overschreven gaat worden met de site/pagina waarnaar u linkt. Gebruikelijk is voor de optie 'Koppeling openen in een nieuw venster' te kiezen, zodat de bezoeker op uw website blijft.
arrow
Bij 'Titel' kunt u een optionele tekst invoeren, bijvoorbeeld, naam link, website of pagina. Deze titel wordt getoond als men met de muis op de link staat.
arrow
De optie 'Class' kunt u overslaan, dit is voor de meer gevorderde. Wilt u hierover toch meer uitleg, klik dan hier
arrow
Tot slot moet u op invoegen (of bijwerken*) klikken, er is nu een link gemaakt naar het door u gekozen doel. * als u een bestaande link aanpast staat er geen invoegen maar bijwerken
Unlinken: Als u een link wilt verwijderen, selecteer de link in uw bericht en klik op de 'unlink' knop
Meer lezen: Dit breekt de pagina en er komt een ‘meer lezen’ link voor in de plaats waarnaar doorgelinkt wordt naar het volledige bericht. Op deze manier ontstaan er niet onnodige lange teksten op de homepagina van uw weblog en kan er gericht gezocht worden.
Spellingscontrole: kies met pijltje naar beneden de taal waarin de spellingscontrole uitgevoerd moet worden.
Volledig werkscherm, door hierop te klikken kunt u werken met een volledig scherm (full screen). Om terug te gaan naar een kleiner werkscherm klikt u op dezelfde knop.
Kitchensink (gootsteen): door op deze knop te klikken verbergt of toont de WYSIWYG werkbalk meer of minder knoppen.
Het letterformaat, kies met pijltje naar beneden uit de diverse letterformaten.
Onderstreepte tekst: advies is wel deze optie zo min mogelijk te gebruiken omdat de bezoeker veelal zal denken dat het een link betreft.
Tekst uitvullen: elke regel wordt over de hele breedte uitgevuld.
Tekstkleur, kies met pijltje naar beneden op de gewenste kleur
Platte tekst invoegen, vind je ergens een bestand van een b.v. een website en je wilt dit overnemen en/of deels herschrijven (denk om copyright) kun je dit als platte tekst in het venster achter de ‘platte tekst knop’ plakken. Kopieer het stuk tekst uit de webpagina en plak het met de Ctrl + V knop in het venster. Je ziet dat de tekst veranderd zonder enige opmaak. Dit kun je later met hulp van de  wysiwyg  knoppen in je eigen site doen.
Plakken vanuit Word, dit is niet aan te raden omdat dit niet altijd veilloos verloopt. Kopieer de tekst van een Word bestand en klik vervolgens knop '‘Plak vanuit Word' en plak (dat is de Ctrl + V toets) de tekst in het venster en voeg in. Het beter om de tekst van een Wordbestand als 'platte tekst' in te voegen. Zie hiervoor de knop hierboven. Dan kunt u de tekst opnieuw opmaken middels de wysiwyg knoppen.
Gommetje: verwijdert opmaak. Wilt u de tekstgrootte of de kleur wijzigen naar de standaard, selecteer dan dit gedeelte van de tekst en klik op het 'gommetje'. De tekst wordt dan teruggezet naar tekst zonder opmaak.
Met deze knop kunt u ingesloten media invoegen/bewerken
Invoegen karakter, bijvoorbeeld o.a. de ë,è, ï, ö Ï zijn voor internetwerk speciale karakters. Sommige van deze karakters worden door browsers verkeerd omgezet, die als u deze 'gewoon' vanaf uw toetsenbord invoert en zodoende kunnen zij fouten veroorzaken. Gebruik daarom de ‘invoegen karakter’ knop.  Klik op de letter of het teken wat je wilt gebruiken en deze verschijnt in je schrijfscherm. De naam voor letters en speciale karakters is ascii code.
Inspringing vergroten
Inspringing verkleinen
Ongedaan maken, de voorgaande handeling ongedaan maken.
Opnieuw, voor het herstellen van het ongedaan gemaakte
Help knop; teksten/uitleg vermeld bij de helpknop
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<empty>
<empty>