Zo kunt u een lettertype zoeken

Zo kunt u een lettertype zoeken 1024 655 Karin de Wit Design

Zo kunt u een lettertype zoeken

Heeft u op het internet een mooi lettertype gevonden en wilt u dit gebruiken? Gelukkig zijn er manieren waarmee de namen van de lettertypes zoeken én vinden zeer eenvoudig wordt. Weet u niet precies welk lettertype u aanspreekt, dan kan de Adobe Fonts tool handig zijn.

Blog

Lettertype zoeken op basis van beeldherkenning.

Aanwijzingen voor het gebruik van deze tools voor lettertypeherkenning:

  • Het contrast tussen lettertype en achtergrond van de afbeelding dient zo groot mogelijk te zijn. Ideaal is een zwart lettertype op een witte ondergrond.
  • Bij afbeeldingen met veel kleuren verdient het aanbeveling om de afbeelding met een beeldbewerkingsprogramma de aanwezige kleuren te reduceren.
  • De te analyseren afbeelding dient slechts één lettertype te bevatten. Het hulpmiddel bijsnijden is een optie.
  • Verbonden letters zijn voor de tools moeilijk te beoordelen. U kunt de letters van elkaar scheiden door de afbeelding te bewerken.
  • De tekst dient op een horizontale lijn te staan, meerdere regels vormen niet per se een probleem.
  • De tekst kan het beste alleen letters en cijfers bevatten.

Beeldherkenning op basis van lettertypen
De bekendste font finders zijn:

Geen afbeelding?

Als u geen afbeelding beschikbaar heeft, maar wél precies weet hoe het lettertype dat u zoekt eruitziet, dan zijn de volgende tools handig. U kunt zoeken op verschillende criteria. Het zijn wat oudere sites, maar doen hun werk nog steeds.

Lettertype zoeken en vinden

Fonts zoeken via Adobe

Als u niet precies weet welk lettertype u aanspreekt, dan kan de Adobe Fonts tool handig zijn. U kunt uw bedrijfsnaam bij de ‘Sample Text‘ invullen en gelijk zien welk font bij u past. Middels filters kunt u specifiekere wensen aangeven. Ook kunt u op lettertype zoeken.

Geschikt lettertype zoeken 

Fonts zoeken via Google fonts

Google Fonts is een ander alternatief om uw lettertype te vinden. Ook bij deze tool kunt u de tekst vervangen en filters toepassen.

Geschikt lettertype zoeken