RESPONSIVE
WEBDESIGN

one site
fits all!

RESPONSIVE WEBDESIGN

ONE SITE FITS ALL!

Bij responsive webdesign wordt er 1 website zo ontworpen dat deze zich automatisch aanpast aan het apparaat van de gebruiker.

Enkele voorbeelden

voorbeelden_responsive_480x279-01
voorbeelden_responsive_480x279-02
voorbeelden_responsive_480x279-03
voorbeelden_responsive_480x279-04
voorbeelden_responsive_480x279-05
voorbeelden_responsive_480x279-06
voorbeelden_responsive_480x279-2-01
voorbeelden_responsive_480x279-2-02
voorbeelden_responsive_480x279-2-03
parallax layerparallax layerparallax layerparallax layerparallax layerparallax layer

Voordelen van responsive design

Een optimale gebruikerservaring, achter uw bureau én op de bank

Waar we vroeger alleen op internet surften van achter een bureau, browsen we ons tegenwoordig suf onderweg op een smartphone en met een tablet bijvoorbeeld op de bank. 72 procent van de Nederlanders heeft mobiel internet. Vijf jaar geleden had 28 procent van de Nederlanders tussen de 12 en 75 jaar toegang tot mobiel internet.

Beheergemak

Een alternatief dat vaak wordt gebruikt voor een responsive website, is een app of mobiele site. Het voordeel van zo’n oplossing is dat het u een 100% mobiel geoptimaliseerde ervaring biedt, maar vergeet niet dat u vanaf de lancering van een mobiele website twee verschillende omgevingen in beheer hebt. Dat wil zeggen: twee omgevingen om content in te plaatsen, twee omgevingen om te analyseren en twee omgevingen om te onderhouden en te wijzigen na verloop van tijd.

Hogere omzet, lagere kosten

Uiteraard bent u op korte termijn extra kosten kwijt aan het ontwikkelen van een responsive website. Maar het idee van een investering is dat u op een langer termijn kijkt. Maar ook op korte termijn zult u voordelen ondervinden: uw website biedt namelijk meer bezoekers een betere ervaring (converteert beter), trekt meer bezoekers door een betere vindbaarheid, levert tijdwinst op in de vorm van beheergemak en wordt hoger gerankt door Google. Op de lange termijn zult u zien dat dit leidt tot een stijging van de omzet en een daling van de kosten.

Grootste voordeel de schaalbaarheid

Het grootste voordeel van een responsive website is de schaalbaarheid. Met steeds meer verschillende browsers en apparaten wordt het vrij duur als ze allemaal een eigen oplossing vereisen.

Aantrekkelijk

Uw website komt uw imago ten goede. Uw investering in uw online presence wordt gezien. U profileert zich als organisatie die meegaat met zijn tijd.

Geen redirects

Specifieke websites voor mobiel vereisen redirects, deze kunnen over het hoofd worden gezien, zeker als u met meerdere landingspagina's werkt. Met responsive design is dit probleem verleden tijd!

Een aparte mobiele website of een responsive website?

Dit wordt een steeds belangrijkere vraag. Laten we daarom eerst kijken wat het verschil is tussen een responsive en mobiele website.
Bij responsive webdesign wordt er 1 website zo ontworpen dat deze zich automatisch aanpast aan het apparaat van de gebruiker. Simpel gezegd verschillende blokken op een website verplaatsen of ritsen in elkaar, dit is afhankelijk van de device waarop de website wordt bekeken. Afbeeldingen schalen zich automatisch aan de beschikbare ruimte in het blok. Afhankelijk van het device waarmee de website bezocht wordt verschilt de presentatie en bediening van de website, de content blijft altijd hetzelfde.
Een mobiele website is een website naast de reguliere website. Deze website is geoptimaliseerd voor een klein schermformaat. De kunst van het weglaten is hier van toepassing. Een mobiele website heeft veelal een eigen URL.

iphone1

iphone2

Voordelen aparte mobiele website

Design is speciaal ontworpen voor een klein schermformaat. Nooit meer in en uitzoomen. Door de kunst van het weglaten en alleen te tonen wat van toepassing is bij mobiel gebruik kennen de mobiele websites een snellere laadtijd.

Nadelen mobiele website

Meerdere versies van 1 website, daardoor langere ontwikkeltijd, hogere kosten, onderhoud aan twee websites. Meerdere websites met dezelfde content terug te vinden in de zoekmachines.

iphone3

Meer informatie? Neem nu contact met mij op!

Contact