WORDPRESS
INSTALLATIE
STAPPENPLAN

Snel en eenvoudig
WordPress installeren

WORDPRESS

parallax layer

Wat is WordPress?

WordPress is oorspronkelijk ontworpen als vrije weblog–software (open-source weblogsoftware) waarmee u kunt bloggen
WordPress is oorspronkelijk ontworpen als vrije weblog–software (open-source weblogsoftware) waarmee u kunt bloggen; en dus een weblog kunt bijhouden. Een mogelijkheid tot het plaatsen van berichten waar men (bezoekers weblog) vervolgens op kan reageren. Een weblog kent (over het algemeen) geen statische pagina’s en dat is dan ook het grootste verschil met reguliere websites.

WordPress wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund en is goed te gebruiken als Content Management Systeem (CMS).

WordPress maakt gebruik van de PHP -programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database.

parallax layer

WordPress Installatie Stappenplan

WordPress is oorspronkelijk ontworpen als vrije weblog–software (open-source weblogsoftware) waarmee u kunt bloggen

Download en unzip het WordPress pakket op uw computer

Maak een database aan voor WordPress op uw webserver en ook een MySQL gebruiker die alle rechten heeft voor de toegang en aanpassing van de database. Noteer deze gegevens.

Wijzig de naam van het PHP bestand ‘wp-config-sample in de WordPress hoofdmap op uw harde schijf naar ‘wp-config. Dus ‘-sample’ verwijderen uit de bestandsnaam.

Open wp-config in uw teksteditor en vul de database gegevens in en enkele gegevens om de beveiliging te verbeteren (zie de volgende paragraaf voor een toelichting).

DB_NAME
De naam van de database die u heeft aangemaakt hebt voor WordPress

DB_USER
De gebruikersnaam (username) die u heeft aangemaakt hebt voor WordPress

DB_PASSWORD
Het wachtwoord (password) die u heeft gekozen hebt voor WordPress

DB_HOST
Dit is hostname (veelal is dit localhost)

AUTH_KEY en de andere Security keys
Het invullen van willekeurige tekens in deze velden zorgt voor een betere beveiliging van uw WordPress weblog. Ga naar https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ om een willekeurige reeks tekens te genereren en kopieer deze vervolgens naar het wp-config bestand.

$table_prefix
Het is verstandig om de standaardwaarde wp_ te wijzigen om de beveiliging van uw weblog te verbeteren. Crackers gaan er vaak vanuit dat een WordPress website de prefix wp_ gebruikt. Wijzig wp_ bijvoorbeeld in wp318x7_

Plaats de WordPress bestanden op de gewenste locatie op uw webserver met behulp van een FTP programma. Als u WordPress wilt integreren in de root van uw domein (bijv. https://mijnwebsite.nl), plaats of upload dan alle inhoud van de uitgepakte WordPress-directory (maar zonder de directory-map zelf) in de root-directory (dit is de hoofddirectory) van uw webserver.

Als u WordPress in haar eigen subdirectory op uw webserver wilt plaatsen (bijv. http://mijnwebsite.nl/blog/), hernoem dan de wordpress-directory naar de naam die u aan deze subdirectory wilt geven en plaats of upload deze dan naar uw webserver. Bijvoorbeeld van de naamwijziging map: wilt u de WordPress-installatie plaatsen in een subdirectory met de naam ‘blog’, hernoem dan de ‘wordpress’ directory op uw harde schijf naar ‘blog’ en upload deze map vervolgens naar de root directory van uw webserver.

Start het WordPress installatie script door wp-admin/install.php te bezoeken in uw favoriete webbrowser. Als u WordPress in de root directory hebt geïnstalleerd dan bezoekt u https://mijnwebsite.nl/wp-admin/install.php
Als u WordPress in haar eigen subdirectory met de naam ‘blog’ hebt geïnstalleerd dan bezoekt u https://mijnwebsite.nl/blog/wp-admin/install.php

Vul uw e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en overige gegevens in. Noteer uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als de installatie is afgerond kunt u met deze gegevens via het inlogscherm inloggen.

parallax layer

WYSIWYG werkbalk

What You See Is What You Get - Wat Je Ziet Is Wat Je Krijgt

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide uitleg.

Algemene WordPress Handleiding

De algemene functies op een rij

Klik op onderstaande link voor de handleiding.

Meer informatie? Neem contact met mij op!

Contact