WordPress is oorspronkelijk ontworpen
als vrije weblog–software

WordPress is oorspronkelijk ontworpen als vrije weblog–software (open-source weblogsoftware) waarmee u kunt bloggen; en dus een weblog kunt bijhouden.

WordPress
installatieplan

WordPress – Installatieplan

Wat is WordPress?

Een mogelijkheid tot het plaatsen van berichten waar men (bezoekers weblog) vervolgens op kan reageren. Een weblog kent (over het algemeen) geen statische pagina’s en dat is dan ook het grootste verschil met reguliere websites.

WordPress wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund en is goed te gebruiken als Content Management Systeem (CMS). WordPress maakt gebruik van de PHP -programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database.

wordpress installatie plan

WordPress installatie plan

Download en unzip het WordPress pakket op uw computer

Maak een database aan voor WordPress op uw webserver en ook een MySQL gebruiker die alle rechten heeft voor de toegang en aanpassing van de database. Noteer deze gegevens.

Wijzig de naam van het PHP bestand ‘wp-config-sample‘ in de WordPress hoofdmap op uw harde schijf naar ‘wp-config‘. Dus ‘-sample’ verwijderen uit de bestandsnaam.

Open wp-config in uw teksteditor en vul de database gegevens in en enkele gegevens om de beveiliging te verbeteren (zie de volgende paragraaf voor een toelichting)

DB_NAME
De naam van de database die u heeft aangemaakt hebt voor WordPress

DB_USER
De gebruikersnaam (username) die u heeft aangemaakt hebt voor WordPress

DB_PASSWORD
Het wachtwoord (password) die u heeft gekozen hebt voor WordPress

DB_HOST
Dit is hostname (veelal is dit localhost)

AUTH_KEY en de andere Security keys
Het invullen van willekeurige tekens in deze velden zorgt voor een betere beveiliging van uw WordPress weblog. Ga naar https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ om een willekeurige reeks tekens te genereren en kopieer deze vervolgens naar het wp-config bestand.

$table_prefix
Het is verstandig om de standaardwaarde wp_ te wijzigen om de beveiliging van uw weblog te verbeteren. Crackers gaan er vaak vanuit dat een WordPress website de prefix wp_ gebruikt. Wijzig wp_ bijvoorbeeld in 2af47l_

Plaats de WordPress bestanden op de gewenste locatie op uw webserver met behulp van een FTP programma. Als u WordPress wilt integreren in de root van uw domein (bijv. https://mijnwebsite.nl), plaats of upload dan alle inhoud van de uitgepakte WordPress-directory (maar zonder de directory-map zelf) in de root-directory (dit is de hoofddirectory) van uw webserver.

Als u WordPress in haar eigen subdirectory op uw webserver wilt plaatsen (bijv. http://mijnwebsite.nl/blog/), hernoem dan de wordpress-directory naar de naam die u aan deze subdirectory wilt geven en plaats of upload deze dan naar uw webserver. Bijvoorbeeld van de naamwijziging map: wilt u de WordPress-installatie plaatsen in een subdirectory met de naam ‘blog’, hernoem dan de ‘wordpress’ directory op uw harde schijf naar ‘blog’ en upload deze map vervolgens naar de root directory van uw webserver.

Start het WordPress installatie script door wp-admin/install.php te bezoeken in uw favoriete webbrowser. Als u WordPress in de root directory hebt geïnstalleerd dan bezoekt u https://mijnwebsite.nl/wp-admin/install.php
Als u WordPress in haar eigen subdirectory met de naam ‘blog’ hebt geïnstalleerd dan bezoekt u https://mijnwebsite.nl/blog/wp-admin/install.php

Vul uw e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en overige gegevens in. Noteer uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als de installatie is afgerond kunt u met deze gegevens via het inlogscherm inloggen.

Wilt u het voorvoegsel (prefix) van uw website aanpassen?

De makkelijkste manier is om een plugin te gebruiken om het voorvoegsel (prefix) van de tabellen in uw WordPress-database te wijzigen. Gebruik hiervoor de plugin Brozzme DB Prefix & Tools Addons

Stap 1: Installeer en activeer de Brozzme DB Prefix & Tools Addons

Navigeer naar het beheerdersgedeelte van uw WordPress-website, ga naar Plugins > Nieuwe plugin toevoegen. Voer de naam van de plugin in in de zoekbalk, installeer deze en activeer hem:

Stap 2: Verander het database voorvoegsel

  1. Ga naar de instellingen van de plugin via Gereedschap > DB Voorvoegsel
  2. Klik op het tabblad “Verander DB Voorvoegsel” en voer het gewenste voorvoegsel in het veld “Nieuw voorvoegsel” in
  3. De plugin zal automatisch uw database bijwerken en de informatie in het wp-config.php bestand aanpassen
  4. Pas het database tabel voorvoegsel aan met behulp van de Brozzme-plugin
  5. Als er een foutmelding wordt weergegeven, is dit waarschijnlijk te wijten aan het feit dat uw wp-config.php bestand niet schrijfbaar is of dat uw database geen ALTER-rechten heeft, zoals aangegeven door de plugin
  6. Klik op de blauwe knop “Verander DB Voorvoegsel” om de wijzigingen door te voeren en u bent klaar!

Om te controleren of u het voorvoegsel van de database tabellen succesvol hebt aangepast, gaat u naar de zichtbare interface van uw website (frontend).
Als alle pagina’s correct worden weergegeven, heeft u succesvol de aanpassingen doorgevoerd.

WYSIWYG

De visuele editor van WordPress

WYSIWYG werkbalk

WYSIWYG werkbalk

What You See Is What You Get – Wat Je Ziet Is Wat Je Krijgt

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide uitleg.

Algemene WordPress handleiding

De algemene functies op een rij

Klik op onderstaande link voor de handleiding.

WordPress handleiding

Grafisch ontwerp

Wij geven uw boodschap zo vorm, dat u uw doelgroep zo goed mogelijk bereikt. Immers het uiterlijk van uw website bepaald het beeld dat de bezoeker van uw bedrijf krijgt.

Structuur

Het goed en logisch organiseren van content. De behoeften van uw gebruikers, uw bedrijf en de inhoud worden afgestemd op de doelstellingen van uw website.

Onze werkwijze is helder

Wij bouwen graag uw website. Belangrijk is een ontwerp te maken gebaseerd op de doelstellingen die u met uw website heeft. Daarom is onze werkwijze overzichtelijk verdeeld in vier fases.

Wilt u meer uitleg over onze manier van werken?

Of het nu gaat om een eenvoudige website of een dynamische interactieve site. Het ontwikkelen van uw product gaat volgens een heldere werkwijze bestaande uit 4 fases.

Huisstijl

Als organisatie wilt u een imago dat past bij het beeld dat de organisatie uit moet stralen, de corporate identity beïnvloedt het imago van de organisatie en dus de beeldvorming bij de doelgroepen.

Professioneel logo ontwerp

Bent u op zoek naar een strak, stijlvol, speels of eenvoudig bedrijfslogo? Wij zorgen dat uw bedrijf zich professioneel kan presenteren!

Content design

Met goed content design is uw boodschap in één oogopslag duidelijk. Van tekst naar content design. Haal het beste uit uw teksten.