.TEL extensie

by Karin de Wit Design, 10 februari 2011

Het nieuwe .TEL domein is de online plaats voor al uw informatie! Vanaf nu hoeft u dus alleen nog uw .TEL domein door te geven aan uw contacten en ze weten u altijd te vinden!

Wat zijn de voordelen van een .tel domein?

  • Al uw communicatie overzichtelijk onder 1 naam (of telefoonnummer)
  • Geen visitekaartjes meer nodig
  • Verhoog uw zoekmachine rankings en verdien geld met uw .tel domein
  • Goede en snelle mobiele toepassingen en eenvoudige navigatie
  • Waar u ook bent, u kunt altijd uw informatie updaten

Een .tel domeinnaam is dus bedoelt om sneller en eenvoudiger contactinformatie van bedrijven, organisaties, producten of personen op het internet te vinden.

De .tel extensie is anders dan alle andere domeinnamen, het is namelijk niet bedoeld om er een eigen website op te plaatsen. Een .tel domeinnaam wordt standaard gehost op de server van Telnic (dit is de organisatie die de domeinnamen uitgeeft) en kan dus geen andere gegevens bevatten dan de standaard zaken zoals: adres- en telefoongegevens en de GPS-locatie van uw bedrijf. De gepubliceerde informatie op de .tel website kan op elk moment door de domeinhouder veranderd worden via een speciale beheeromgeving. Ook is een .tel domeinnaam geschikt om te benaderen via een mobiele telefoon.

Minimum tekens: 3
Maximum tekens: 63

Het wordt binnenkort ook mogelijk om voor het topdomein .tel domeinnamen aan te vragen met alleen cijfers of met twee letters. Door deze nieuwe mogelijkheid kunnen domeinnamen worden aangevraagd die gelijk zijn aan telefoonnummers (www.08003456.tel).

Registratieprocedure

Na registratie van een .tel domeinnaam is veelal uw domeinnaam binnen een paar uur en uiterlijk binnen 24 uur zichtbaar en actief. U ontvangt inloggegevens van uw provider voor het .tel registry waarmee u uw domeinnaam kunt beheren. Deze registratie kunt u bijvoorbeeld laten verzorgen door Hostnet (http://www.hostnet.nl/domeinnamen/domein-extensie-prijzen-algemeen.php, kosten € 10,00 per jaar)

Overige informatie

De .tel extensie is alleen verkrijgbaar in combinatie met de dienst ‘parkeren’ vanwege de opzet hiervan (additionele diensten zoals webhosting, doorlinken en e-mail zijn niet mogelijk). U kunt een .tel domeinnaam namelijk alleen beheren via het .tel register zelf, hier kunt u uw contactgegevens bijhouden.  Ga voor een voorbeeld naar www.kdw.tel. Sommige .tel domeinnamen komen in de .tel WhoIs terug als zijnde ‘vrij’, maar zijn in werkelijkheid gereserveerd door Telnic voor toekomstig gebruik. Deze lijst is vertrouwelijk en niet openbaar en daarom niet geïntegreerd in onze WhoIs, u kunt uitsluitsel over een naam vinden op www.telnic.org zelf.

TLD instantie

Een overzicht van de diensten van Telnic kunt u vinden op www.telnic.org. Hier kunt u tevens uw gewenste .tel domein uitproberen.

Er zijn ruim 300.000 .tel-domeinen verdeeld. Het .tel-domein is in maart 2009 door ICANN breed beschikbaar gemaakt voor onder meer communicatiediensten over het internet.

Commercial Telnic