Social Media / Networks

by Karin de Wit Design, 31 augustus 2010

Social media zijn websites waar de gebruikers de content (inhoud) van de website zelf bepalen. Er zijn verschillende vormen van social media zoals het delen van informatie, sociale netwerken en het delen van muziek en/of video’s.

Voorbeelden van bekende social media websites zijn: LinkedIn, Twitter, Youtube,  Facebook en Wikipedia 

LinkedIn

 

LinkedIn is een online network voor professionals, dat gericht is op de zakelijke markt. Het belangrijkste doel van de website is geregistreerden te laten profiteren van elkaars (zakelijke) netwerk. LinkedIn heeft een explosieve groei doorgemaakt in Nederland. Onder Nederlandse marketeers is LinkedIn zowel voor privé- als marketingdoeleinden het meest gebruikte social network.

Met DirectAds op LinkedIn kunnen zeer gerichte tekstadvertenties onder de aandacht gebracht worden bij uw specifieke gefilterde doelgroepen. In de onderstaande factsheet staan de gegevens van het bereik van de DirectAds via LinkedIn weergegeven. 

Twitter

 

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes op de site publiceren om aan te geven waar hij of zij is, of mee bezig is. Het gebruik van deze dienst wordt Twitteren genoemd. Het gebruik van Twitter is ook zakelijk in opkomst. Het is mogelijk om uw laatste Twitterberichten rechtstreeks vanuit uw account uit te lezen en te publiceren op uw website.

Twitter 101 for Business

YouTube

 

YouTube is een website voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilmpjes door gebruikers. U kunt dit netwerk gebruiken voor het plaatsen van uw commercials en/of bedrijfsfilms. Vooral video’s die iets meer over uw bedrijf of product vertellen zijn van toegevoegde waarde.

Wikipedia

 

Wikipedia is een internationaal gemeenschapsproject van de Wikimedia Foundation met als doel een complete online encyclopedie te creëren in diverse talen. Wikipedia is in principe door iedereen die te goeder trouw is te bewerken.

Facebook

 

Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega’s, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt. Het wordt wereldwijd gebruikt en is zeer populair onder studenten. De Nederlandse versie bestaat vanaf mei 2008. In 2008 groeide de site met 600.000 aanmeldingen per dag, in 2009 had Facebook meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Het is een populair netwerk want in juli 2010 bediende Facebook al meer dan een half miljard gebruikers wereldwijd.

Adverteren op Facebook? Klik hier

Flickr

 

Flickr is wereldwijd één van de meest populaire websites voor het delen van (digitale) foto’s, het zogenaamde “online photo sharing”. De site is in juni 2002 ontwikkeld door het Canadese bedrijf Ludicorp. In 2005 is Flickr overgenomen door Yahoo. Sinds 2008  kunnen ook video’s geüpload worden.

De site www.flickr.com is een web 2.0 applicatie waar je foto’s kunt oploaden naar het internet; een online opslagplaats met een zeer actieve chat-community.