Oude Twitter widget werkt niet meer

Oude Twitter widget werkt niet meer

by Karin de Wit Design, 19 juni 2013

Twitter widget is sinds kort vervangen door embedded timeline.

De bekende Twitter widget, die op veel websites werd gebruikt om de laatste tweets van een bedrijf of persoon weer te geven, is vervangen door een embedded Twitter Timeline.

De nieuwe timeline heeft een iets andere lay-out met verschillende ‘customization’ opties. Het is mogelijk om de afmetingen in te stellen, deze is voor de breedte minimaal 180px en maximaal 520px , de minimale hoogte is 200px. Daarnaast is er keuze tussen een lichte en een donkere (light of dark) variant en kunnen de header, footer, achtergrond en border worden verborgen.

Oude Twitter widget werkt niet meer

Websites die gebruik maken van de oude Twitter widget zullen gewijzigd moeten worden omdat de widget niet meer werkt. De tweets worden niet meer ingeladen.

Op de developers omgeving van de Twitter website is een volledige uitleg te vinden over het embedden van de nieuwe timeline.

Ga voor meer info naar: https://dev.twitter.com/docs/embedded-timelines

CREËER UW EIGEN TIMELINE voor het script en uw data widget id.

Voorbeeld met verschillende ‘customization’ opties.

<a class=”twitter-timeline” width=”260″ height=”240″ href=”https://twitter.com/UW-TWITTER-NAAM” data-widget-id=”UW-WIDGET-ID-HIER” data-chrome=”nofooter noborders transparent” data-tweet-limit=”5″ data-link-color=”#C5C2C4″ data-theme=”dark”>Tweets by @UWNAAM</a>

<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);</script>

Enkele customization voorbeelden:

  • width=”300″ height=”500″
  • data-theme=”dark”
  • data-link-color=”#cc0000″
  • data-tweet-limit=”5″
  • data-chrome=”nofooter transparent noheader noborder noscrollbar”