Content Design, van tekst naar aantrekkelijk design

Content Design, van tekst naar aantrekkelijk design 1024 655 Karin de Wit Design

Content Design, van tekst naar aantrekkelijk design

Van tekst naar content design. Haal het beste uit uw teksten.

Blog

content design

Met goed content design is uw boodschap in één oogopslag duidelijk. Maak informatie visueel aantrekkelijk en verhoog de gebruiksvriendelijkheid van uw website.

Wat is content design?

Van tekst naar content design. Haal het beste uit uw teksten.

Content design is het mooi maken van tekst en beeld zoals organiseren, structureren, opmaken en ontwerpen van visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites.
Het begint met een platte tekst wat gestructureerd wordt met duidelijke kopjes, korte paragrafen met eventueel kaders, lijsten en het laten inspringen van teksten. Met als doel beter leesbare teksten. Daarna worden de teksten vertaald naar een mooi en aantrekkelijk visueel geheel om de inhoud zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

Content design wordt gebruikt voor het ontwikkelen van o.a. websites, flyers, brochures, folder, posters, banners, headers, infographics en PowerPoint presentaties.

Verhoog de gebruiksvriendelijkheid van uw website

Mooi opgemaakte tekst waarbij de verschillende onderdelen meteen te herkennen zijn.

Ook al heeft u goede teksten, tekst zonder opmaak worden tijdens het lezen niet als prettig ervaren. Een mooi opgemaakte tekst waarbij de verschillende onderdelen zoals kopjes, paragrafen, kaders, quotes, referenties meteen te herkennen zijn verhoogd de gebruiksvriendelijkheid van uw website of andere informatiedrager.

content design

Focus op het hoofdzoekwoord

Uw tekst zo specifiek mogelijk.
Een focus trefwoord is het hoofdzoekwoord waarmee bezoekers zoveel mogelijk uw websitepagina in Google en andere zoekmachines zullen vinden. Zorg dat uw tekst een zo compleet en specifiek mogelijk verhaal is over dit onderwerp.

Schrijf voor uw bezoeker

Zorg dat de inhoud van uw webteksten origineel zijn.

Eén van de belangrijkste aspecten van webteksten is dat u deze voor uw bezoeker van de website schrijft. Het primaire doel is de lezer te overtuigen en te verleiden tot het aanschaffen van uw producten of diensten.
Besteed dus aandacht aan het schrijven van teksten over uw bedrijf, de mensen achter het bedrijf (mensen willen zakendoen met mensen), producten en/of diensten. Zorg voor een eenduidige schrijfwijze zonder spel- of grammaticale fouten, een goede opbouw en juiste formuleringen. Zorg ook dat de inhoud van de webtekst origineel is.

PDF bestand downloaden

Benieuwd naar de 9 tips voor effectief content design? Lees verder….