.amsterdam extensie vanaf 1 september 2015

.amsterdam extensie vanaf 1 september 2015

by Karin de Wit Design, 14 juni 2015

Een leuke aanvulling? Of de zoveelste extensie die volgens de verkopende partijen een must is? .nl blijft natuurlijk de belangrijkste, neemt niet weg dat het voor bedrijven in Amsterdam een leuke “wanna-have” is.

En misschien is die interessante domeinnaamextensie nu wel beschikbaar? Al kwam ik zelf vrij snel bij een premium domein uit. En mag dus een bod uitbrengen.

Dan kom ik wel bij de volgende vraag terecht.

Hoeveel extensies kan men onthouden?

Bij de twee meest bekende extensies .nl, of .com hoeft men maar twee varianten uit te proberen, veelal komt men op de goede website terecht. Wat als ze eerst 10 verschillende extensies moeten uitproberen?

Persoonlijk denk ik dat het een leuke aanvulling is op uw .nl (of .com) domein. Niets meer en niets minder. De tijd zal ons leren hoe deze extensie door gebruikers wordt opgepakt. In de nTLDStats staat .amsterdam op nummer 2 (zie overzicht hieronder), je zou daaruit kunnen afleiden dat de extensie wel populair is.

 

Hoe te registreren?

Eerste domeinnamen zijn sinds 27 maart actief

Sinds 27 maart jl. waren de eerste honderd domeinnamen actief. Per 1 juni kan iedereen een domeinnaam aanvragen, maar Amsterdamse bedrijven en inwoners krijgen voorrang. Het internetdomein is vanaf 1 september zonder beperking open, op basis van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Dit kan bij verschillende instanties en de prijzen variëren een beetje.

Ga voor meer informatie naar http://geefmijmaar.amsterdam/ of http://nic.amsterdam/

Verschillende partijen waar je .amsterdam kunt registreren, uiteraard kun je ook bij jouw eigen hostingprovider informeren.

Mijndomein BV

Metaregistrar BV

Openprovider BV

Realtime Register BV

 

De top 10 van populairste domeinregistraties in Nederland.

  1. .frl
  2. .amsterdam
  3. .tips
  4. .webcam
  5. .club
  6. .science
  7. .today
  8. .expert
  9. .center
  10. .website

Bron https://ntldstats.com/country/NL 12-6-2015